top of page
גליה צבר
מנחה אקדמית

פרופ' גליה צבר היא חוקרת הגירה ואפריקה מאוניברסיטת תל אביב. מחקריה מתמקדים ביבשת אפריקה ואנשיה, ובכלל זה יהודי אתיופיה (החיים באתיופיה ובישראל), הגירה בינלאומית, יחסי דת ומדינה ונצרויות אפריקאיות. פרופ' צבר פרסמה חמישה ספרים, שלושה קבצים ערוכים וכ-60 מאמרים בבימות שפיטות. לאורך השנים כיהנה בתפקידי ניהול בכירים באקדמיה, ובכלל זה הייתה ראש התוכנית הבין-אוניברסיטאית ללימודי אפריקה, ריכזה את הפורום ללימודי נשים ומגדר וכיהנה כראשת היחידה ללימודי אפריקה במרכז דניאל אברהם. בין השנים 2015–2021 כיהנה כנשיאת המרכז האקדמי רופין.

במקביל לפעילותה המחקרית, פרופ' צבר פעילה גם בזירה הציבורית מתוך מחויבות ליצירת חיבורים משמעותיים בין האקדמיה לחברה הישראלית. על השילוב בין מדע ועשייה חברתית הוענק לה בשנת 2009 פרס יוקרתי בידי הדלאי לאמה.

Galia Sabar .jpg
יוסי אדרי
מנהל אתר

יוסי אדרי הוא דוקטורנט בביה״ס להיסטוריה באוניברסיטת ת״א. בפרויקט המחקר שלו, שכותרתו ״מג'יק טיים: גזע וכדורסל בארצות הברית 1968–1992", הוא בוחן את השינויים בייצוגים התרבותיים של שחקני כדורסל שחורים בליגת ה-NBA, שהיא זירה ייחודית לבחינת סוגיות של גזע, גבריות, זהות, ספורט ופוליטיקה. דרך פריזמת מגרש הכדורסל הוא חוקר את היחס לגוף השחור ולגבריות השחורה, לצד תהליך הפיכתם של ספורטאים שחורים לגיבורי תרבות "על-גזעיים". 
יוסי הוא זוכה מלגת זלמן ארן לשנת תשפ"ב.

יוסי אדרי תמונה_edited_edited_edited.jpg
עידו אפשטיין

עורך מדעי ומנהל אתר

עידו אפשטיין הוא סטודנט לתואר השני בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב. תחום המחקר שלו הוא היסטוריה סביבתית, ומחקרו עוסק בדרכים שבהן בריטים ויהודים ראו, ייצגו וניסו לעצב את הטבע והנוף של פלשתינה-ארץ ישראל בעזרת צמחי נוי.

עידו זכה במלגה להשתתפות בתוכנית לעידוד מנהיגות סביבתית של Students On Ice, והוא בוגר המעבדה להיסטוריה של משבר האקלים באוניברסיטת תל אביב.

DSCF2620.JPG
דפנה ברק

אחראית סושיאל 

דפנה ברק היא סטודנטית לתואר השני בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב. מחקרה עוסק בהגירתם הנמשכת של מבקשי מקלט אריתריאים מישראל לקנדה. דפנה חוקרת את הסיבות, הנסיבות והחלומות הגורמים למבקשי מקלט אריתריאים להמשיך את הנדודים ולשאוף להגיע לקנדה, וכן את ההשלכות של הגירה נמשכת זו על חייהם בפזורה.

daphna-photo.jpg
אביגיל וולך

עורכת מדעית

אביגיל וולך היא דוקטורנטית בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. מחקרה עוסק במדיניות הארכיונית של ברית המועצות וארצות הברית, ושיתופי הפעולה הארכיוניים בין מעצמות אלו בתקופת המלחמה הקרה. תחומי העניין העיקריים שלה הינם היסטוריה של ארכיונים והיסטוריה מגדרית ותרבותית, בדגש על חיי היום-יום של נשים וילדים בעתות מלחמה.

אביגיל.jpg
עידו יהל

אחראי סושיאל 

עידו יהל הוא דוקטורנט בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. במחקרו הוא משווה בין ההתערבות המצרית במלחמת האזרחים בתימן (1962) להתערבות הסורית במלחמת האזרחים בלבנון (1976), ובוחן כיצד התהליכים הפוליטיים במצרים וסוריה הובילו אותן להתערבות צבאית רחבת-היקף במלחמת אזרחים שחלה במדינה שכנה, תוך התמקדות בתפקידה של הזהות הלאומית בתהליך קבלת ההחלטות.

עידו הוא חוקר זוטר במרכז משה דיין ללימודי המזרח התיכון ואפריקה. עד כה פרסם שישה מאמרים בכתבי עת אקדמיים, והוא כותב באופן קבוע על נושאים עכשוויים בסוריה בפרסומים השונים של מרכז דיין.

Ido Yahel.jpg
בשמת כסלו

רכזת מערכת 

בשמת כסלו היא סטודנטית לתואר השני בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב. במחקרה היא עוסקת בהיסטוריה חומרית וויזואלית, ובוחנת את האופן שבו חפצים משמשים כסוכנים היסטוריים המשפיעים על הגדרות חברתיות ותרבותיות. המחקר בוחן את ביטויי הלאומיות בבריטניה לאחר מלחמת העולם השנייה דרך פרסומות, חפצים ומוצרי צריכה. נוסף על כך, בשמת היא עוזרת מחקר בחוג להיסטוריה כללית.

בשמת.jpg
אליה אמסלם

רכזת מערכת

 אליה אמסלם היא סטודנטית לתואר הראשון במסלול הדו-חוגי בחוג להיסטוריה כללית ובחוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב. תחומי העניין שלה כוללים את האופן שבו נרטיבים היסטוריים וחברתיים תורגמו ומתורגמים למרחבים וירטואליים, שאותם ניתן לראות גם כמרחבים "חיצוניים". בעבודותיה מבקשת אליה לבחון שאלות היסטוריות, בעיקר אלה אשר נוגעות לסוגיות של מגדר וזהות, כפי שהן מתבטאות במרחבים אלו – שבהם נרטיבים, עובדות וזיכרון משתלבים זה בזה ליצירה מרתקת ומלמדת.

אליה אמסלם.jpg
שני ליטמן 

עורכת מדעית

שני ליטמן היא סטודנטית לתואר השני בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב. שני מתעניינת בהיסטוריה אמריקאית מהמאה התשע-עשרה ועד היום, ובעיקר במופעים של גזענות במרחב הציבורי, החברתי, המדעי והתרבותי, כמו גם בדרכים לשלב היסטוריה עם מחקר אתנוגרפי ואנתרופולוגי.

שני היא גם עיתונאית בעיתון הארץ, שם היא עוסקת בעיקר בכתיבה מגזינית ופובליציסטית בנושאים פוליטיים, חברתיים ותרבותיים.

שני ליטמן.jpg
חמוטל סדן

רכזת מאמרי שמע

חמוטל סדן היא דוקטורנטית בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. מחקרה עוסק באמנות של מבקשי מקלט אפריקאים בישראל בין השנים 2006–2021, ומתמקד בשאלות של זהות, בית והגירה, אמנות מעבר, אמנות גרפיטי בבתי כלא, צנזורה ויחסי כוח. המחקר משמש נקודת מפגש בין מספר דיסציפלינות: היסטוריה, לימודי הגירה, תולדות האמנות, מגדר, אנתרופולוגיה ופוסט-קולוניאליזם.

חמוטל פעילה בעמותה "המוקד לפליטים ולמהגרים", ולאחרונה התמנתה לתפקיד מנהלת גיוס משאבים בה. במסגרת תפקידה היא אצרה תערוכות אמנות והפיקה אירועי תרבות, אמנות וחינוך שמטרתם לחבר בין קהילת מבקשי המקלט לבין הציבור הישראלי. היא הקימה ומנהלת את קהילת הפייסבוק "Art of Refugees in Israel", המוקדשת לאמנות של מבקשי מקלט בישראל.

תמונה חמוטל.jfif
בת חן דרויאן-פלדמן

עורכת ראשית

בת חן פלדמן היא דוקטורנטית בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. מחקריה עוסקים בתהליכי הפירוק של ברית המועצות ותהליכי ההתהוות של הרפובליקה האסלאמית האיראנית. באופן פרטני היא מתמקדת בתפיסות ובייצוגים של איראן וברית המועצות אחת כלפי השנייה, וכיצד הם עוצבו על ידי אידאולוגיה וגורמים נוספים בשנות השמונים – העשור הראשון לקיומה של הרפובליקה האסלאמית לאחר המהפכה, והעשור האחרון לקיומה של ברית המועצות לפני התפרקותה.

בת חן עובדת במכון למחקרי ביטחון לאומי בצוות איראן, ודוברת חמש שפות: עברית, רוסית, אנגלית, ערבית ופרסית.

בת חן.jpeg
נעמי שטרנברג

רכזת גרפיקה

נעמי שטרנברג היא סטודנטית לתואר השני בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב. מחקרה עוסק בנשים פלסטיניות במרחבים פרטיים וציבוריים למחצה בסוף המאה התשע-עשרה ותחילת המאה העשרים.

נעמי מנהלת פרויקט על הסכסוך הישראלי-פלסטיני מפרספקטיבה מגדרית ביוזמת ז׳נבה, והיא פעילה חברתית בתחומי זכויות אדם ונשים. נוסף על כך היא עוזרת מחקר במרכז משה דיין לחקר המזרח התיכון.

בעבר עבדה נעמי כעורכת בעיתון הארץ, במכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית באוניברסיטת רייכמן, ובמרכז למשא ומתן יישומי במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS).

נעמי.jpg

מערכת מייסדת - 2022

עודד פוירשטיין

עורך ראשי

עודד פוירשטיין הוא אחד העורכים הראשיים של כתב העת ודוקטורנט בבית הספר להיסטוריה באונ' ת"א. עודד פועל להנגשת ידע היסטורי ואקדמי במרחב הציבורי באמצעות הרצאות וכתיבה ברשת. עודד מגיש את 'אנקדוטה' הפודקאסט של בית הספר להיסטוריה ואת 'הפודקאסט של היסטוריה גדולה, בקטנה'. מחקרו האקדמי עוסק בייצוגים אינטרקטיבים בני זמננו של בריטניה במאה ה-19, בדגש על בחינה מחדש של המונח "ויקטוריאני" במאה ה-21. 

DSC_0310.jpeg
זהר ספיר דביר

עורכת ראשית

זהר ספיר דביר היא דוקטורנטית בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. תחומי המחקר שלה כוללים היסטוריה חברתית ותרבותית של צרפת, ההיסטוריה של האימפריה הצרפתית בין המלחמות והקולוניאליזם הצרפתי המודרני, ומודרניות וטכנולוגיה עם התמקדות ב'אוטומוביליות'.

עבודת הדוקטורט שלה מהווה היסטוריה חברתית תרבותית של 'אוטומוביליות', המוגדרת כפרקטיקות של שימוש במכונית, המכונית כסמל וכמערכת דימויים, והפיתוח הטכנולוגי כסוכן של שינוי ומודרניזציה באימפריה הצרפתית בצפון אפריקה והאימפריה המנדטורית הצרפתית בסוריה ולבנון בשנים שבין המלחמות.

Zohar Sapir Dvir_14.01.2022-4.JPG
bottom of page