ד"ר אירית בק
מנחה אקדמית
תחומי המחקר וההוראה שלה קשורים להיסטוריה העכשווית של אפריקה, ולקשר שבין היבשת לבין המזרח התיכון. מחקריה מתמקדים בעיקר באסלאם באפריקה ובפתרון סכסוכים במזרח ובמערב היבשת. הקורסים שאני מלמדת עוסקים בנושאים מגוונים, וביניהם "מבוא להיסטוריה של אפריקה", "קרן אפריקה והמזרח התיכון- היסטוריה ואקטואליה" "נשים ותנועות לאומיות במזרח התיכון ובאפריקה" ואחרים. היא רואה במחקר ובהוראה של נושאים אלה שליחות, ומשתדלת לשלב אקטביזם חברתי עם ידע, למשל דרך פרשנות בתקשורת וכתיבה דוחות לארגוני זכויות אדם.
אליה אמסלם
מרכזת מערכת
אליה היא סטודנטית לתואר שני מחקרי בחוג להיסטוריה כללית, באוניברסיטת תל אביב. כמו גם בעלת תואר ראשון בהצטיינות בלימודי מזרח אסיה ובהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. בימים אלו עוסקת בכתיבת עבודת תזה הדנה בשירותן של נשים לסביות בצה"ל בשנות ה-70 וה- 80, בהנחייתםן של פרופ' איריס רחמימוב ופרופ' יובל יונאי. העבודה נשענת בעיקרה על מקורות ההיסטוריה שבע"פ, ולטובתה נערכו 40 ראיונות עם נשים המזדהות כיום על הרצף הלסבי וששרתו בצה"ל בתקופת הזמן הנדונה. כמו כן, משמשת כמתרגלת בחוג למזרח אסיה; כעוזרת הוראה במספר קורסים בביה"ס להיסטוריה; וכעוזרת מחקר בפרויקט ההיסטוריה הקווירית המקומית של ה-ISF, בהנחיית פרופ' יובל יונאי, פרופ' משה סלוחובסקי ופרופ' מיכל שפירא.
רן אפק
עורך משנה של המערכת
רן הוא דוקטורנט בבית הספר למדעי הדתות, באוניברסיטת תל אביב. הוא מתעניין במיסטיקה יהודית של העת העתיקה. עבודת הדוקטורט שלו עוסקת בעליות לשמיים בכתבים היהודים מהמקרא ועד לימי הביניים. במסגרת זאת, הוא מנסה לאתר האם קיימת מסורת מיסטית רציפה בכתבים היהודיים, ולמפות את מערכת הקשרים של המשולש האדם, האל והקוסמוס. עבודת המאסטר שלו דנה בגוף ובנפש בספרות ההיכלות. רן הינו בעל תואר שני בהצטיינות במשפטים, תואר שני MBA במנהל עסקים, תואר ראשון בכלכלה בהצטיינות ותואר ראשון במשפטים, כולם מאוניברסיטת תל אביב. מחוץ לאקדמיה רן הוא עורך דין פעיל המתמחה בליטיגציה ומתנדב במתן שירותים משפטיים "פרו בונו". במגזר העסקי היה מנהל בחברות כמו יבמ, דלתא טקסטיל וחברות לייעוץ עסקי. מאמן המתמחה בתחום הסיבולת, בעל תעודת הוראה באזרחות, טריאתלט פעיל ולומד סינית מזה מספר שנים.
שחר בן מאיר
עורך משנה של המערכת
שחר הוא סטודנט לתואר שני בחוג להיסטוריה כללית, באוניברסיטת תל אביב. הוא מתעניין בהיסטוריה של העת העתיקה. שחר הוא עו"ד פעיל מעל ל-30 שנה, המתמחה בתובענות ייצוגיות ומשפט חוקתי. הוא למד לתואר שני בהיסטוריה ופילוסופיה של הביולוגיה בתוכנית המחשבה הביולוגית, באוניברסיטה הפתוחה. עבודת הסמינר שלו אשר נכתבה במסגרת לימודיו, פורסמה בכתב עת משפטי, "הזכות לבחור את מין היילוד שלא למטרות רפואית – ביקורת הטיעון הליברלי" משפט רפואי וביו-אתיקה | 5 (2013). כמו כן שחר פרסם מספר מאמרים בבלוג משפטי בשם ICON-S-IL Blog המהווה במה מקוונת של הסניף הישראלי של האגודה הבינלאומית למשפט ציבורי (ICON).
שחר בשן
רכזת מערכת סושיאל
שחר בשן היא סטודנטית לתואר שני בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה, באוניברסיטת תל אביב. שחר מתעניינת בחברה האיראנית על מורכבויותיה, גווניה ומיעוטיה, בשפה ובתרבות הפרסית. מאמר ביכוריה: "בדרך ‘למהפכה מתמדת’: כשהשלטון מוביל את המחאה" פורסם בכתב עת זה בגיליון "מעברים".
אלון דויטש
רכז מערכת סושיאל
אלון הוא דוקטורנט בבית הספר למדעי התרבות בחוג ללימודים קלאסיים, באוניברסיטת תל אביב. מחקריו עוסקים בברית החדשה ובתיאולוגיה הנוצרית הקדומה. בימים אלו אלון כותב את עבודת הדוקטורט, בה הוא בוחן את ההכרזות האלוהיות בברית החדשה המעצבות את דמותו של המשיח הנוצרי. באמצעות ניתוח ההכרזות הוא מבקש להדגים כי התנתקותה של התיאולוגיה הנוצרית מהאמונה היהודית זכתה לאישוש כבר מתוך הכתבים המרכיבים את הברית החדשה: ארבע הבשורות המציגות את המסורות על ישו; והאיגרות הפאוליניות, המהוות את הרובד הקדום של הברית החדשה ופותחות בפנינו צוהר לכריסטולוגיה הקדומה. נוסף על כך, אלון עובד בתכנית "אידיאה" ומלווה תלמידות ותלמידי תיכון מצטיינים בכתיבת עבודות מחקר.
בת חן דרויאן-פלדמן
עורכת ראשית
בת חן פלדמן היא דוקטורנטית בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. מחקריה עוסקים בתהליכי הפירוק של ברית המועצות ותהליכי ההתהוות של הרפובליקה האסלאמית האיראנית. באופן פרטני היא מתמקדת בתפיסות ובייצוגים של איראן וברית המועצות אחת כלפי השנייה, וכיצד הם עוצבו על ידי אידאולוגיה וגורמים נוספים בשנות השמונים – העשור הראשון לקיומה של הרפובליקה האסלאמית לאחר המהפכה, והעשור האחרון לקיומה של ברית המועצות לפני התפרקותה.
בת חן עובדת במכון למחקרי ביטחון לאומי בצוות איראן, ודוברת חמש שפות: עברית, רוסית, אנגלית, ערבית ופרסית.
יסמין סגול
עורכת ראשית
יסמין היא סטודנטית לתואר שני מחקרי בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב, במגמת העת החדשה המוקדמת. היא כותבת תזה בהנחייתה של פרופ׳ תמר הרציג. את התואר הראשון למדה במסלול חד חוגי בהיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב. תחומי העניין שלה מתמקדים במרחב הדובר צרפתית במאות ה-16-18 והאופן בו חברה זו התנהלה בהיבטים מסוימים של יחסי מגדר, גזע ודת. מאמר הביכורים שלה, ״נשים כמתעדות היסטוריות בצרפת של המאה השש עשרה: תיעוד טבח יום הקדוש ברתולומיאוס, 1572״ התפרסם בכתב עת זה בגליון "זהויות".
יארה שאהין-גראבלה
רכזת מערכת
יארה היא סטודנטית לתואר שני מחקרי בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב. מחקרה עוסק בתהליכי ההתארגנות (או ההישרדות) של החברה הפלסטינית בשנות החמישים המוקדמות של יפו. באופן פרטני, היא מתמקדת באופן שבו החברה הפלסטינית שנותרה ביפו כיננה לעצמה דפוסים ודרכים לשרוד לאחר 1948, זאת דרך בחינת מיקומן של נשים פלסטיניות במישור הכלכלי, חברתי ותרבותי. יארה עובדת בבית הספר האלטרנטיבי לשפות ״כאן זה לא אולפן״ וחברת ועד בארגון ״אקדמיה לשוויון״. כמו כן, היא חוקרת באופן עצמאי את סוגיית הדיור ותהליכי הג'נטריפיקציה ביפו של ימינו.